De fleste av oss streber alltid etter å bli en bedre versjon av oss selv. Og ja, stort sett har vi alltid et potensiale til å bli bedre på noe. For mange er et nytt år nye muligheter. Listene er ofte lange med forandringer og forbedringer vi skal utsette oss for i året som kommer. Mål og ønsker er kjempeviktig og helt nødvendig for å kunne nå de drømmene vi har. Likevel ser jeg altfor ofte at målene er satt på feil grunnlag. I dette innlegge skal gi deg noen tips til hvordan lage nyttårsforsetter som du faktisk klarer å gjennomføre!

  1. Motivasjon/drivkraft

Hvorfor har du satt deg nettopp dette målet? Hva er bakgrunnen for at du ønsker å for eksempel få til tre treningsøkter i uken? Er det for at du har lyst til å komme i form? Er det basert på utseende? Eller er det fordi vennene dine gjøre det eller at det ser bra ut for de rundt deg?

Altfor ofte ser jeg at bakgrunnen for målene ikke kommer av en indre motivasjon til å oppnå noe, men av forventninger til en selv eller fra de rundt oss. For å skape en endring, spesielt når det kommer til langvarige endringer, er drivkraft viktig. Målene skal basere seg på noe DU ønsker å endre og som gir DEG økt drive!

  1. Realistisk

Lag deg delmål som i det lange løp må gjennomføres for at du skal kunne oppnå hovedmålet ditt. Hovedmålet skal og bør ofte være noe «urealistisk» eller noe du dags dato tenker kanskje er et litt håret mål. Dette gjelder spesielt mål som ikke skal oppfylles før om noen år. Lag deg delmål som gjør at du hele tiden er et steg nærmere drømmen. Vi motiveres av å kunne huke av ting på listen vår og se at det går riktig vei. Tar det for lang tid før vi oppnår noe vil ofte driven i oss forsvinne eller reduseres.

  1. Utvikling

Start i det små. Er målet ditt å gå fra ingen til tre økter i uken, start med en økt. Gjennomfør en økt i uken i noen uker frem til du kjenner at det blir en del av hverdagen og rutinen din. Når du føler deg komfortabel med dette øker du til to. Går vi for fort frem varer dette ofte kun i noen uker før det blir en for stor omveltning og vi slutter helt. Det er likevel viktig å ha noe å strekke seg etter og å pushe seg selv litt ut av komfortsonen. Vi trenger ikke å bli for komfortable, vi trenger hele tiden at det skjer en utvikling.

Håper dette kan veilede deg til å sette riktige mål for deg i 2019!

Godt nytt år, la 2019 bli ditt år 😀

Osteopat Tonje