MAGE OG BEKKEN STABILITET

Dessverre er det altfor mange som sliter med at de ikke har kontroll over bekkenbunnen og de dype magemusklene. Dette er problem spesielt for de som er i overgangsalderen og de som har fått barn, men det er også veldig vanlig for de som sitter på kontor eller er inaktive.

Dette kan gi plager som:

 • vondt i rygg og bekken
 • dårlig holdning
 • sliten i ryggen
 • ubehag ved trening
 • mage som står ut
 • problemer med å stabilisere mage/core
 • separasjon av magemusklene/diastase
 • lekkasje
 • mage og tarm problematikk

For at du skal kunne fungere i hverdagen og unngå dette, er det viktig å trene opp bekkenbunn og de dype magemusklene riktig. Dette gjøres ikke ved å ta sit-ups og planken. 
Vi tilbyr en til en timer hvor de undersøker magen din og hjelper deg med å finne kontakten med de dype magemusklene og bekkenbunnen slik at de får tilbake sin funksjon, og du får den støtten din kropp trenger i din hverdag!

Du vil bli overrasket over hvor mye disse musklene har å si.

Er du mamma? Da bør du besøke mammaklinikken.no, som er en del av city-klinikken.no

Diastase

En diastase er en helt naturlig separasjon av de rette magemusklene. Området mellom de rette magemusklene øker og bindevevet fortynnes, strekkes og dras fra hverandre. Dette er noe skjer under en graviditet og ved stor overvekt. Mange kaller det teltmage, triangel eller pyramidemage.

Ved å trene de dype magemusklene minsker risikoen for diastase (separasjon av magemusklene). Det hjelper med å beholde kontrollen og en viss spenning i magemusklene, samt at du minsker belastningen på linje alba (området mellom de rette magemusklene).

Manglende kontakt med magen kan gi plager/ubehag som:

 • vondt i rygg og bekken
 • separasjon av magemusklene/diastase
 • lekkasje
 • mage og tarm problematikk
 • problemer med å stabilisere mage/core

De første åtte ukene etter fødsel skjer spontanlekningen av diastasen, etter det må du gjøre jobben selv. Har du fått diastasen pga overvekt må du gjøre jobben selv fra dag en. Jo dypere, jo bredere og lenger separasjonen er jo lenger tid kan man trenge for å få bra kontroll. Mammamage-øvelsene hjelper diastasen ved å få magemusklene til å nærmere seg hverandre.

Ved stor diastase anbefales det å bruke AbHealer. AbHealer er spesiallaget magebelte som stimulerer lekningen av diastasen. Beltet fungerer som en teip på diastasen i perioden fram til du har trent opp muskulaturen under. Vi anbefaler også å bruke AbHealer om du har dårlig kontroll på magemusklene ved tyngre øvelser som for eksempel ved trening.

mammamage city-klinikken

Vi selger AbHealer.

 

 

Mammamage prosjektet

Jeg har vært så heldig å få være med på MammaMage-prosjektet til Marianne! På første timen sjekket hun magen min for å tilpasse hva jeg trenger. Vi gikk gjennom øvelser som ble hjemmelekse den neste uken. Øvelsene er enkle, men mer enn vanskelige nok for magemuskler som ikke har vært i bruk på minst et år! Fokuset, i mitt tilfelle, er på magemusklene man ikke helt vet at man har, de som ligger bak den innbilte six packen, de som aldri blir trent. Jeg gjorde øvelsene hver dag, og allerede etter noen få dager følte jeg at magen var strammere og at jeg hadde mer kontroll på samspillet mellom mage- og ryggmusklene. Øvelsene øker i vanskelighetsgrad for hver gang, og både koordinasjon og ubrukte muskler settes på prøve. Marianne multitasker; gir instruksjoner og underholder mini samtidig, så mor får konsentrert seg skikkelig.  Dette er uten tvil den mest nyttige og effektive post-baby treningen jeg har gjort! Det er mindre slitsomt å bære rundt på mini, og en gledelig bonus er jo også at magen strammes opp!

Linda