MASSASJE

Klassisk massasje – en gammel behandlingsmetode av smerte

Kjenner du deg litt sliten og stress nivået er høyt? Unn deg 25 eller 40minutter med ren avslapping. City-Klinikken har kvalifiserte naprapater som tilbyr klassisk massasje i Oslo.

Massasje er en av de eldste formene for behandling av smerter i kroppen. Massasje benyttes for å minske muskelspenninger og gi smertelindring, ved å blokkere smertesignalene.

Hva skjer ved massasje?

Kroppen utskiller mer endorfin som virker direkte smertestillende. Man får også et lavere nivå av stresshormonet kortisol. Dette gjør at man blir mer avslappet og får et lavere stressnivå etter behandlingen.

Blodsirkulasjonen som økes ved massasje gir transport av oksygen til musklene slik at disse arbeider bedre. Økt sirkulasjon bedrer muskelfunksjoner og legger til rette for reparasjon av muskulaturen.  Lymfedrenasjen øker også ved massasje. Dette leder til at kroppen skiller ut giftige avfallsstoffer lettere, samt minsker ødem (væskeansamling) som i mange tilfeller gir smerte ved at det blir et økt trykk på smertenerver og andre strukturer.

Noen effekter du får ved massasje

  • Mindre spenninger i muskulaturen
  • Økt elastisitet i muskulaturen
  • Reparasjon av skadet muskulatur går raskere
  • Økt blodsirkulasjon
  • Økt borttransport av avfallsstoffer
  • Minsket ødem som trykker på smertefullt vev
  • Mindre sammenvoksing og arrvev i bindevevet
  • Lavere stressnivå i kroppen

 

 

 

Hyggelige og flinke

City-klinikken er et flott sted å være pasient. De som jobber der er veldig hyggelige, og også så flinke i jobben sin. Det føles trygt, rolig, koselig og profesjonelt. Det gjør litt vondt, men det blir alltid bedre og det er deilig å vite.

Siri

Hjelp etter fødsel

Grunnen til at jeg tok kontakt med City-klinikken var fordi jeg hadde et hull i magen etter fødselen  og jeg slet mye med rygg og bekkenplager. Selv om jeg hadde gjort de knipeøvelsene jeg fikk beskjed om fra sykethuset, ble ikke kroppen bwdre. Jeg klarte ikke å gå normalt opp trapper uten smerter eller lengre turer. Hos City-klinikken  fikk jeg en forklaring på hvorfor jeg hadde vondt og at kroppen trengte ekstra hjelp med å komme tilbake til seg selv etter en hard fødsel. Den første time hos Marianne var veldig slitsom med tanke på at jeg måtte finne muskler i magen jeg ikke viste fantes. Disse enkle knipeøvelsene  krevde mye konsentrasjon og tålmodighet. Etter den første behandlingen følte jeg plutselig at kroppen min hang sammen litt mer igjen og at jeg klarte å holde på med øvelsene litt lengre for hver dag. Etter flere timer, har plagene mine blitt kraftig redusert. Jeg har også funnet ut at jeg har en flere magemuskler som må trenes en god del.  Oppfølgingen og timene har vært fantastisk! Marianne var særdel flik til å motivere når tålmodigheten min tok slutt og frustrasjonen over at magen ikke var som før tok overhånd. Øvelsene er ikke slitsomme i den forstand at man blir svett og andpusten. Heller i den grad at man må konsentrere seg og ta tiden til hjelp. Øvelsen tar ikke all verdens tid og dette er noe alle klarer, selv i en hektisk hverdag. Jeg vil anbefale alle som sliter med bekken og ryggplager etter et svangerskap å ta turen innom City-klinikken.

Sofie