TRENING

Treningstilbud på City-klinikken!

Vi har sett at det er mange der ute som kunne tenke seg å trene, men sliter med å finne tid og sted og å vite hva de skal gjøre og hvordan. Kanskje du synes det er vanskelig å komme i gang med trening eller synes det er vanskelig å holde det i gang selv? Har du smerter eller plager som kommer igjen og igjen? Eller kanskje du bare ikke vet hva du skal trene?

På City-klinikken er vi opptatt av å finne roten til problemene, og ofte finner vi svaret i redusert eller manglende kontakt med kjernemuskulaturen. Du har sikkert vært innom ulike former for coretrening med eller uten bruk av apparater/treningsutstyr?Hos oss tilbyr vi en til en trening der vi kontrollerer at du har riktig og god kontakt med disse viktige musklene. Kjernemusklene er et knippe muskler som jobber sammen for å stabilisere kroppen din. De er viktige for styrken, balansen, bevegeligheten og koordinasjon. Uten disse er kroppen som en sykkel uten fjæring-det må bli slitasje eller vondter til slutt!

Vi legger vekt på å finne øvelser som du enkelt kan gjøre hjemme, på jobbreise, ute i skogen eller ved kontorpulten. Øvelsene krever minimalt med utstyr, og skal være enkle å ta frem og gjennomføre.

Opptrening etter fødsel

Grunnen til at jeg tok kontakt med City-klinikken var fordi jeg hadde et hull i magen etter fødselen  og jeg slet mye med rygg og bekkenplager. Selv om jeg hadde gjort de knipeøvelsene jeg fikk beskjed om fra sykehuset, ble ikke kroppen bedre. Jeg klarte ikke å gå normalt opp trapper uten smerter eller lengre turer. Hos City-klinikken fikk jeg en forklaring på hvorfor jeg hadde vondt og at kroppen trengte ekstra hjelp med å komme tilbake til seg selv etter en hard fødsel. Den første time hos Marianne var veldig slitsom med tanke på at jeg måtte finne muskler i magen jeg ikke viste fantes. Disse enkle knipeøvelsene  krevde mye konsentrasjon og tålmodighet. Etter den første behandlingen følte jeg plutselig at kroppen min hang sammen litt mer igjen og at jeg klarte å holde på med øvelsene litt lengre for hver dag. Etter flere timer, har plagene mine blitt kraftig redusert. Jeg har også funnet ut at jeg har en flere magemuskler som må trenes en god del.  Oppfølgingen og timene har vært fantastisk! Marianne var særdels flink til å motivere når tålmodigheten min tok slutt og frustrasjonen over at magen ikke var som før tok overhånd. Øvelsene er ikke slitsomme i den forstand at man blir svett og andpusten. Heller i den grad at man må konsentrere seg og ta tiden til hjelp. Øvelsen tar ikke all verdens tid og dette er noe alle klarer, selv i en hektisk hverdag. Jeg vil anbefale alle som sliter med bekken og ryggplager etter et svangerskap å ta turen innom City-klinikken.

Sofie