Det er sommer, og det betyr at også mange finner frem løpeskoene. Noen har holdt løpeformen vedlike igjennom året, mens andre kanskje har ambisjoner om å komme i gang. Både den erfarne og uerfarne løperen kan få belastningsskader, enten på grunn av «for mye, for ofte», eller fordi man går litt hardt ut i starten.

Uansett form og utgangspunkt, skal man ikke undervurdere viktigheten av å trene variert og legge inn noen enkle øvelser for å styrke muskulaturen rundt hofte, bekken og kjernemuskulatur. Dette vil stabilisere og effektivisere løpesteget, og avlaste knær og ankler, som ofte overbelastes i forbindelse med løping.

Her er to enkle øvelser man kan gjøres i kombinasjon med en løpeøkt.

Sideveis knebøy

Knebøy

Samtidig kan det være effektivt å legge noen ekstra minutter på tøy etter løpeturen, mens muskulaturen er fortsatt er varm. Ta gjerne utgangspunkt i hoftebøyer, setemuskulatur, bakside- og fremside lår og legger.

Legg gjerne litt ekstra fokus på hoftebøyeren, som er viktig for å opprettholde et effektivt løpesteg. Ta et langt utfallsteg, senk kroppens tyngdepunkt rett ned å stå gjerne og jobb dynamisk ved at du gynger lett frem og tilbake mens du strekker ut hoften.

Dersom du skulle ha behov for andre øvelser så er det bare å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne 🙂

God løpetur!