En skulderveske er noe de aller fleste kvinner har. Veske er kjekt å ha. Du kan samle så mye i den, du får med deg alt du trenger, men har du tenkt over hvor mye vesken din veier?
En skulderveske er noe jeg også går med titt og ofte selv om jeg vet at den gjør meg litt skeiv. Jeg løfter opp skulderen og presser armen bakover og innover for å holde vesken på plass. Skuldervesker er med på å gi oss stive skuldre, hodepine, smerter mellom skulderbladene og mye mye mer. Skulderveskene er uansett kommet for å bli, men med enkle grep kan du unngå en del av nevnte muskel- og leddplager.
Hvor mye veier vesken din?

Veskene blir stadig større og vi kvinner vi er forberedt for ALLE situasjoner. Har du turt å veie vesken din. Vet du hvor mye den veier?
Løft opp vesken din og sett den på en vekt, og del så med meg hvor mye vesken din veier.

Opprydding gir mindre smerter

Jeg tror ikke jeg er alene om å ha alt for mange ting i veska mi. Jeg tror at også du har et par ting du kan kvitte deg med.
La oss ta en titt. Hva har du i veska. Har du utallige penner, briller, paraplyer, leppepomader, lommebok, ladere, headsett, papir, kvitteringer osv? Kanskje du til og med er en av de som går med vesken full av bøker og en pc?

Hva kan du ta ut av veska. Trenger du alle de pakkene med tyggis og lippgloss eller holder det med en. Får du lest i den boka i dag eller kan du ta den ut og heller legge den igjen når du har tid og anledning til å lese den?

Må veska alltid være med?

Jeg vet- det er lett å ta med seg veska uansett hvor du går, for du vet jo aldri hva du trenger, men må du det? Er du sikker på at du vil ha den med når du skal ut å kjøpe en kaffe? Den er jo med på å gi deg den stive nakken.
Kan du la vesken ligge og heller bare ta med deg kortet eller lommeboka når du går ut i lunsjen?

Hva skjer når jeg går med en veske?

Når du går med en veske på skulderen hindrer den deg i å bruke armene når du går. Ja jeg vet at stadig færre bruker armene i gangen, men ønsker du mindre stive skuldre så vil jeg anbefalte deg det. Det å svinge på armen gjør nemlig at du setter i gang blodpumpa. Når blodet pumper igjennom musklene i skulderen og nakken tar de også med seg mye av de slaggstoffene som ligger der. Disse slaggstoffene er med på å gjøre at du føler deg stiv og at du får vondt.

Når du går med en veske vil du også løfte opp skulderen slik at stroppen på vesken ikke sklir ned. Noen vesker ligger bedre enn andre på skulderen, men alle må holdes der. Noen velger derfor å heller bruke en skrå skulderveske. Men også den har sin ulempe. Det kan du lese mer om her.

Mitt tips til deg:

  • tenk over hvor mye vesken din veier. Både vesken i seg selv og med alt det du har oppi
  • ta en liten gjennomgang over de tingene du har i vesken, og fjern det du kan
  • legg igjen vesken og ta kortet i lommen
  • pass på at du har en veske som sitter godt på skulderen
  • fordel vekten dersom du har mye i en veske
  • velg sekk når det er mulig
  • bær heller pc´n på armen enn i vesken

Jeg gleder meg til å høre hvor mye vesken din veide i dag.

Om 14 dager kommer neste innlegg i fra meg. Det kommer til å handle om sko. Håper du titter innom da også.

Marianne