Pasienter som kommer til meg med smerter på bakside lår (hamstring) forteller ofte at de får en “krampelignende” smerte av å sitte for lenge rolig, og at hvis de ikke står opp og går litt så blir smerten mer og mer intens.

Jeg har mest erfaring av at folk som sitter mye (spesielt i bil) blir rammet av denne type smerten. Har du tilfeldigvis sittet mye mer enn tidligere? For det har jeg.

Behandling

Underbehandlingen er det fokus på å massere og stretche lår, setet og legger. Jeg tar i bruk hender eller nåler hvis det er behov for det. Etter en hard massasje/bruk av nåler vil jeg fokusere på trening. Formålet med trening/øvelser er rett og slett å få mer blod i området. Ved trening/øvelser vil kroppen legge merke til at et bestemt område blir brukt mye og har behov for mer blod/oksygen. Da dannes det et bedre blodnettverk rundt muskelen, i dette tilfellet hamstring.

Hvorfor

Vi tøyer ut for at vevet i benet (enten det er bindevev eller muskelvev) til å være mer tøyelig. Det er for at du skal slippe å føle deg stiv, samtidig som det er forebyggende for andre skader du kan pådra deg i hamstring. Visste du at hamstring er muskelen som mennesker oftest får ruptur i?

Mengde

Jeg ville anbefalt å gjøre dette ofte i en uke for å bli mykere og etterhvert gjøre det mindre og mindre, til det holder å gjøre det en gang i uken. 

Bare å spørre om du lurer på noe.

/Tore, Din naprapat