Hodepine, stiv nakke, vond rygg…. Ferien er over og for mange kommer den stive nakken tilbake så fort de setter seg på jobben. «Ååå, hvorfor?» tenker du. Jeg vet det er slitsomt, irriterende og tapper deg for energi. Det er kanskje lett å skylde på jobben. Det at du sitter stille foran pc hele dagen. Stolen og pulten er kanskje ikke rett for deg. Musa er feil plassert ja, ergonomien er rett og slett ikke på topp. Men du kan ikke bare skylde på det.

I løpet av sommeren har du mest sannsynlig beveget seg mere enn det du gjør i løpet av en vanlig arbeidsdag. Musklene dine har ikke jobbet like statisk hele dagen, men blitt strekt og dratt alle veier. Men hva skal du nå gjøre for at du ikke skal måtte gå til naprapaten med det første?

Du er hjertelig velkommen, men vi syns det hadde vært ennå bedre om du hadde klart å gjøre de små tingene som må til. Rutiner- mat og søvn. Hvordan er det med dine rutiner etter sommeren? Sliter du med å komme deg i seng? Spiser du riktig og reglemessig eller er alt litt kaos etter ferien? Visste du at hodepinen din kan komme av at du er ute av rutiner? Kroppen trenger hvile og næring for å drive deg videre. Det er derfor viktig at du kommer deg i seng og får nok søvn i løpet av natten og at du spiser regelmessig. Bevegelse gir mindre muskelspenninger! Det å holde kroppen i bevegelse i løpet av dagen er viktig for at musklene dine skal pumpe blodet gjennom årene dine…