Du har en kropp. En kropp du ekstremt sjeldent bytter ut noen deler i. Det er en av de få tingene du har med gjennom hele livet. Hvordan tar du vare på den?

Hvordan ta vare på kroppen?

Når tok du sist en forebyggende behandling av kroppen din? Du vet, de musklene og det skjelettet du bruker hver dag og veldig sjeldent bytter ut. Jeg er helt sikker på at du går til frisøren jevnlig fordi håret ditt trengs å tas vare på. Du har ikke lyst til at det skal se flisete, tørt, tungt og livløst ut. Og huset det vaskes også jevnlig. Du vil jo ikke har skitten skal overta og huset skal bli nedgrodd av rot og skitt. Kanskje til og med bli ødelagt fordi du ikke tar vare på det. Det samme må du gjøre med kroppen din.

Jeg vil anbefale deg å bruke kroppen din, trene, gå turer og være fysisk aktiv. Men også en gang i blant ta en liten forebyggende behandling for å få ryddet unna muskulære spenninger.
Det går kanskje greit å ha en eller to muskelspenninger i nakken og skuldrene, men hvor fullt kan glasset ditt bli før det renner over?

Hvorfor søker mange naprapat etter ferien?

Det er en grunn til at så mange søker naprapatene ved City-klinikken rett etter en ferie. Mange kommer tilbake etter det som skulle vært en avslappende ferie og forteller at de har hatt så vondt i ferien. Nå lurer du sikker på hvorfor du får vondt i feriene. Jo, det er fordi det ofte er så hektisk rett før ferien. Vi tar ikke pauser, vi tar ikke var på kroppen, vi tenker bare at det snart er ferie så jeg trenger ikke gjøre noe med problemet akkurat nå. Kroppen har ikke tid til å si i fra hvordan den egentlig har det, men når du endelig tar fri – da kjenner du det.

Slik skal det ikke bli for deg denne gangen.

Mine tips for ikke å få ødelagt helgene og ferien av smerter.

Ta vare på kroppen din før den sier i fra. Dette kan du gjøre på flere måter.

  1. Spis sunt
  2. Drikk rikelig med vann
  3. Ta en skikkelig treningsøkt før du tar ferie. Slit den skikkelig ut.
  4. Pass på at du får nok søvn i hverdagen.
  5. Ta en forebyggende behandling.

Få løsnet opp i muskelspenningen du ikke visste du hadde. Jeg kan love deg at det sitter mer der enn du tror, og vi finner alltid noen «godsaker» som du bør bli kvitt.

Og du vet sikkert like godt som meg at madrassene og putene ikke er like gode på hotell og hytter som hjemme. Og at de tingene du gjør på en ferie krever andre bevegelser enn de du er vant til i din hverdag.

Samle heller på frimerker enn muskelspenninger. Frimerkene kan du legge igjen hjemme, men muskelspenningene tar du med deg. Legg heller igjen muskelspenningene og stivheten her hos oss på City-klinikken. Vi lover at vi skal ta godt vare på dem om du en dag skulle ønske å få de tilbake 😉

Nyt fridagen!

Marianne, naprapat

Ps 1 Jeg vet at du som forelder ønsker det beste for barnet ditt. Jeg har derfor laget et innlegg til deg som handlet om barn og i-pad bruk. Det må du få lest for jeg vil dele noen enkle tips med deg.

Ps 2 Har du lest innleggene om mobil bruk? Ikke da må du lese de nå. Jeg vet nemlig at mobilen blir flittig brukt i feriene. Og jeg ønsker ikke at du skal få verken nakkesmerter eller mobiltommel når sommeren er over.