For noen deilige vårdager vi har hatt i april! Vår betyr for mange mer tid ute. Uteserveringene og parkene fylles opp og tur i marka står ofte høyt på listen. Kjenner du på at humøret og motivasjonen stiger når våren kommer? Det gjør hvertfall jeg. Men vet du hvorfor? Det finnes mange grunner til at vår og mer tid ute gjør oss godt. Jeg skal gå gjennom noen av dem.

Ny forskning viser at 20-30 minutter i kontakt med naturen har en positiv effekt på stresshormonene våre. Er du ute på tur eller sitter et sted som gir deg en følelse av å være i kontakt med naturen vil det gjøre deg mindre stresset. Er du ute lengre enn 30 minutter vil effekten øke ytterligere, men noe mer gradvis.

Å gå seg en tur i rolige omgivelser har i seg selv en positiv effekt. Tiden gir deg ro til å tenke, lufte tankene og ta en timeout fra hverdagen. Hverdagen er for mange en utfordrende kabal som skal gå opp. Å få et avbrekk med en halvtime ute i naturen kan gjøre underverker og er en billig investering i egen helse.

I tillegg til en reduksjon av stresshormoner, vil en kombinasjon med naturen og fysisk aktivitet ha en ytterlige positiv helsegevinst. Alle oppfordres til å være fysisk aktive minimum 30 minutter hver dag. Så er du litt ekstra smart, slår du to fluer i ett smekk her.

Med det ønsker jeg deg en super start på mai.

Gå ut og nyt naturen,

Osteopat Tonje <3