Stivhet i hoftene kan være en vanlig plage for mange, spesielt for de som sitter mye stille i løpet av dagen. Dette kan føre til en rekke ubehagelige symptomer som smerter, stivhet og begrensninger i bevegelsene. Heldigvis finnes det flere øvelser som kan hjelpe til med å redusere stivhet og smerte i hoftene.

En enkel øvelse som kan hjelpe er hoftebøyerstrekk. Start ved å stå på ett ben og ta tak i ankelen på det andre benet. Trekk hælen opp mot baken samtidig som du presser hoften fremover. Hold strekket i 30 sekunder før du bytter side.

En annen øvelse som kan være nyttig er hofterotasjonsøvelser. Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene i gulvet. La knærne falle til en side mens du holder motsatt skulder ned i gulvet. Hold denne posisjonen i 30 sekunder før du bytter side.

Det er også viktig å ta pauser og strekke seg i løpet av dagen hvis du sitter mye stille. Reis deg opp og gå rundt regelmessig for å øke blodsirkulasjonen i hoftene og unngå stivhet.

Hvis du opplever kronisk stivhet og smerte i hoftene, kan det være lurt å oppsøke en naprapat for en vurdering og behandling. Naprapater er eksperter på muskel- og skjelettplager og kan hjelpe til med å finne den beste behandlingsmetoden for deg.

marianne