Dette er en øvelse jeg gir til de som også plages av spenningshodepine. Opplever du  “ha på seg en tung hjelm i hele dag” eller ha “et stramt pannebånd” som kommer på ettermiddagen, kan du ha spenningshodepine.

Debut

De som ofte har problemer med stiv nakke og hodepine er de som har et statisk arbeidsstilling eller har rett og slett stress som gjør at de konstant har skuldrene på ørene. Hodepine kan også utløses av mer enn bare muskelspenninger. Har du behov for briller? Er det lenge siden du byttet briller? Har du for mye lys på skjermen din? Har du PC-skjermen din høyt oppe eller veldig lavt?

Behandling

Pasienter som kommer med dette problemet pleier jeg å behandle enten med nåler eller ved å trykke på muskelknutene som danner seg av for mye statisk arbeid. I undersøkelsen pleier jeg også å ta en titt på kjeven for å se om den har noe med hodepinen å gjøre også. Biter du tennene sammen til vanlig? Suger du på tungen din? Hakker eller gnisser tenner på nettene? Når du kommer til meg gjør jeg en grundig undersøkelse for å uteslutte andre faktorer til hodepinen din.

Hvorfor

Vi har noen muskler på forsiden av halsen som er store, sterke og krever mye energi for å vedlikeholde. Hvis vi bruker de som er billigere i drift som er dypere og mindre, slipper nakken å jobbe for å holde hodet oppe og kjempe mot de store sterke musklene på fremsiden. Pleier du å skyte haken frem når du ser på en PC- eller mobilskjermen??

Slik tøyer du de dype nakke musklene helt overs i nakken.

Mengde

Denne øvelsen kan gjøres 2 ganger om dagen. Denne øvelsen kan starte med 5sek 10 ganger, når det går fint øker du til 10sek 5 ganger og til slutt 1 gang i 1 min. Når du klarer 1 min uten å kjempe deg gjennom det vil det ikke være behov å gjøre øvelsen mer. Klarer du 1 min på første forsøk?

/ Naprapat Tore

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!