Våkner du ofte opp med hodepine, vondt i nakken eller vondt i ryggen? Det gjorde jeg før, men ikke nå lenger. Skal jeg fortelle deg hemmeligheten?

Har du tenkt over hvordan nakkens posisjon blir når du sover på magen?

Når du setter deg på et møte, setter du da stolen din med siden til der alt skjer, der dataskjermen står, eller der presentasjonen holdes? Setter du deg sånn at du må vri hodet helt over til den ene siden? Neppe, for det kjenner du at det ubehagelig og smertefullt. Du hadde nok vridd stolen litt slik at du slapp på vri så mye på hodet.

Så hvorfor skal du sove slik på natten?

For når du sover på magen, vrir du hodet helt over til den ene siden. I tillegg løfter du opp den ene armen og kanskje til og med løfter opp den ene hofta. Huff, jeg får neste frysninger av å tenke på det. For ikke nok med at du vrir på hodet, du får ekstra hjelp av madrassen til å dytte hodet så langt rundt det kommer. Virvel for virvel. For det som skjer er at musklene på den ene siden i nakken, skulderen og ryggen får lov til å krampe seg, men musklene på den andre siden blir strekt ut. Leddene får en fantastisk mulighet til å låse seg. Så etter åtte timer – jo, da forventer du at hodet skal se rett fram og at armene og hoften skal ned. Sorry, men så samarbeidsvillig er ikke alltid denne kroppen derfor får du vondt.

Jeg har daglig pasienter som søker naprapaten fordi de sliter med stiv nakken, vondt i hodet og vondt i ryggen. Når de begynner å legge seg på ryggen eller siden forsvinner hodepinen og de får en bedre hverdag.

Slik vil jeg at du også skal ha det.

Leser også om hvordan putene og madrassen kan være med på å endre ditt søvnmønster her.

Sov søtt og godt – på siden eller ryggen.

Natta hilsen fra

Marianne, Naprapat

PS henge deg på så kan du vinne en knall god pute