Visste du at for lite søvn kan være årsaken til dine muskel- og skjelettplager?
At det at du sover for lite eller for mye kan gi deg hodepine, stive skuldrene og vond rygg. De plagene du til og med kanskje går og tar naprapatbehandling for å bli kvitt.

Forskning viser at om du sover for lite eller for mye så kan du få muskel- og skjelettplager.

Hva er optimal sovetid for deg?

Er du vant til å sove lite så føler du kanskje ikke et behov for å sove så mye heller, men det er nok fordi kroppen din har vendt seg til det, men det betyr ikke at kroppen din har godt av det.
Det samme gjelder om du sover for mye. Sover du for mye dag etter dag etter dag, skaper du et behov for å sove mye, men det kan rett og slett bli for mye.

Du har kanskje tenkt over at når du har influensa og ligger mye stille så får du vondt i ryggen. Har du tenkt over at det samme skjer når du skal ”sove inn” og sove lenge i helgen og ferien? Blir du liggende for lenge stille blir du stivere uansett årsak til at du ligger der – dessverre.

Forskning viser også at optimal sovetid for et voksent menneske er mellom 7-9 timer hver natt. Sover du under 7 eller over 9 timer om natten kan det gi konsekvenser.
Fakta er at søvn er den beste medisinen for å holde kroppen frisk og rask. Får du nok søvn vil søvnen ha en helbredende, forebyggende og gjenoppbyggende virkning på mange områder.

Vil du ha en god hukommelse, godt humør, bra immunsystem, god konsentrasjonsevne, prestere bra? Ja, da vet du hva du må gjøre- sov godt!

I- pad og telefonbruk i sengen.

Når legger du i fra deg disse tekniske duppedittene?
Visste du at det blå lyset fra i-pad og telefon er med på å senke din søvnkvalitet? Ønsker du en god natts søvn kan der derfor være smart å legge bort telefonen med mer et par timer før du går og legger deg. Du må faktisk ikke være på nettet 24 timer i døgnet, men du må ha god søvn for at kroppen din skal fungerer slik den skal.
God natt!
Sov godt og akkurat passe lenge.

Natta hilsen
Marianne, naprapat.