Smerter i underarmen er en vanlig plage som kan påvirke hverdagen til mange. Det kan være forårsaket av flere forskjellige faktorer, inkludert overbelastning, skader, eller underliggende medisinske tilstander. I dette innlegget vil vi utforske de vanligste årsakene til smerter i underarmen, symptomer du kanskje kjenner deg igjen i, hva du selv kan gjøre for å lindre smerten, og hvordan en naprapat kan hjelpe deg.

Årsaker til Smerter i Underarmen:

 1. Overbelastning: Mange opplever smerter i underarmen som følge av overbelastning eller gjentatte bevegelser. Dette kan forekomme hos idrettsutøvere, musikere, eller personer som utfører repetitive oppgaver i jobben sin.
 2. Skader: Fall, støt eller annen fysisk skade kan føre til smerter i underarmen. Dette kan omfatte brudd, forstuinger, eller muskel- og sene-skader.
 3. Tennisalbue og Golfalbue: Disse tilstandene kan forårsake smerter i underarmen og er ofte relatert til overbelastning av musklene i underarmen. Tennisalbue påvirker den ytre delen av underarmen, mens golfalbue påvirker den indre delen.
 4. Karpaltunnelsyndrom: Smerter i underarmen kan også være et symptom på karpaltunnelsyndrom, hvor en nerve i håndleddet blir klemt og forårsaker smerter og nummenhet i underarmen og hånden.

 

Symptomer du kan kjenne deg igjen i:

Smerter i underarmen kan manifestere seg på ulike måter. Noen vanlige symptomer inkluderer:

 1. Smerte og ømhet i underarmen, spesielt ved bevegelse eller trykk.
 2. Nummenhet eller prikking i underarmen og hånden.
 3. Redusert styrke og evne til å gripe objekter.
 4. Smerte som kan stråle fra underarmen ned i håndleddet og hånden.
 5. Problemer med å utføre daglige oppgaver som å skru på en kran, løfte gjenstander eller holde et redskap.

 

Hva du selv kan gjøre:

Selv om smerter i underarmen kan være plagsomt, er det flere tiltak du kan prøve for å lindre ubehaget:

 1. RICE-metoden: Bruk hvile, is, kompresjon og heving for å redusere hevelse og smerte.
 2. Strekkeøvelser: Utfør forsiktige strekkeøvelser for underarmen og håndleddet for å forbedre fleksibiliteten og redusere spenning.
 3. Smertestillende midler: Over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen kan bidra til å redusere smerte og betennelse.
 4. Ergonomiske justeringer: Hvis smertene skyldes arbeidsrelaterte oppgaver, kan ergonomiske justeringer hjelpe deg med å forebygge videre ubehag.

 

Hvordan en Naprapat kan hjelpe:

Hvis smertene i underarmen vedvarer eller forverres, kan det være lurt å oppsøke en naprapat. Naprapater er spesialister i muskel- og skjelettplager og kan tilby følgende tjenester:

 1. Undersøkelse og diagnose: Naprapaten vil utføre en grundig undersøkelse for å fastslå årsaken til smertene i underarmen.
 2. Manuell terapi: Naprapater kan bruke manuelle teknikker som massasje, manipulasjon og strekking for å lindre smerter og forbedre mobiliteten i underarmen.
 3. Øvelser og rådgivning: Naprapaten kan gi deg spesifikke øvelser og råd for å styrke musklene og forebygge fremtidige problemer.
 4. Ergonomisk veiledning: Hvis smertene er arbeidsrelaterte, kan en naprapat gi deg råd om hvordan du kan tilpasse arbeidsplassen din for å redusere belastningen på underarmen.

Smerter i underarmen er en plagsom tilstand som kan påvirke livskvaliteten din. Ved å forstå årsakene, kjenne igjen symptomer og søke hjelp fra en kvalifisert naprapat, kan du ta skritt mot smertelindring og bedre funksjon i underarmen din. Husk at det alltid er lurt å konsultere en medisinsk profesjonell for en nøyaktig diagnose og behandlingsanbefalinger.

Marianne

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!