Får å få unnagjort trening og andre gjøremål i hverdagen er planlegging helt nødvendig for de aller fleste av oss. Tilrettelegging og gode rutiner gjør alt så mye lettere. FERIE – tiden der rutiner og gode vaner ikke blir opprettholdt. Kjenner du deg igjen? Jeg gjør hvertfall det. Og jeg vet også hvor vanskelig det er å komme inn igjen i de gode rutinene med en ukes opphold. Og enda verre er det dersom den ene uken blir til tre uker.

Ferie er en tid for avkobling og fri fra ditt normale mønster. Jeg anbefaler likevell ikke å vike helt fra dine rutiner. Jeg  bruker ferien på å gjøre ting jeg ikke får tid til ellers. Det kan være å ta meg en lang gåtur/skitur eller aktiviteter som fotball/volleyball sammen med venner. Målet er å gjennomføre minimum 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag. Ved å legge inn et preg av rutinen også i ferien er det mye lettere å komme igang igjen når hverdagen starter. Og den kommer alltid litt for fort.

Samme prinsippet gjelder også litt i forhold til kosthold. La ferien bli en tid hvor du nyter god mat og drikke, men ikke la dette bli til hvert måltid. Velg deg ut noen dager og/eller bestemte måltider hvor du spiser det samme som du gjør ellers i hverdagen.

Så tenk litt på dette i ferien:

  1. «Lur» inn minimum 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag
    • Gåtur med venner/familie
    • Lek med barna er ofte kjempebra trening!
    • Skitur/alpint/skøyter osv.
  1. Gjør aktiviteter du normalt ikke gjør for å ikke kjenne for mye på rutinepreget også i ferier
  1. Velg deg ut dager/måltider hvor du opprettholder de daglige rutinene
  1. Kos deg masse med god samvittighet

Håper du har en strålende vinterferie!

Osteopat Tonje