Har du vondt i nakke, skuldre eller korsrygg? Har du vært i tvil om det er lurt å stå på langrennski når du har så vondt? Svaret er enkelt: 

JA

Aktivitet er alltid svaret for muskel og leddsmerter. Spørsmålet er alltid i hvilken grad av aktivitet og med fokus på hvilke områder. Med enkelte unntak som for eksempel brudd er det lurt å bevege seg. Og å stå på ski er en veldig skånsom bevegelse som får deg til å vrikke på hoftene (det liker ryggen!), skape bevegelse i skulderleddet og aktivere muskler som fester i nakken. 

Det du må passe på er å ikke lange ut på flere mil når du for eksempel har nylig fått kraftig hekseskudd eller fått skulderen ut av ledd. Har du kraftig hekseskudd så du såvidt klarer å ta på deg sokker er det best med flere korte turer enn én lang tur. Har du fått skulderen nylig ut av ledd er det viktigere med øvelser som kanskje ikke utsetter deg for mer instabilitet. Da kan du heller komme tilbake til langrennski senere i rehabiliteringen. Viktig å tilpasse så du ikke provoserer skaden mer enn å trene opp kroppen. 

Personlig har jeg erfart flere pasienter med smerter som forteller meg at langrennski har gjort dem helt friske og det er jo det som er målet til slutt!

Dersom ski er for mye for kroppen din akkurat nå så er vi her for deg for at du skal komme deg ut på løypen igjen 🙂

Naprapat Tore