Jeg pleier å gi ut denne øvelsen til pasienter som får gjentatte ganger kink i ryggen. Så om du får kink en gang i året eller annenhver måned kan dette være noe for deg. Denne øvelsen gir jeg også ut for murring i ryggen.

Pasientene mine forklarer kinken som en “kniv i ryggen” med og uten strålinger ned i et eller begge benene.

Debut

Kink i ryggen forekommer som oftest av enkle bevegelser som får begeret til å renne over. Jeg har hørt alt fra å løfte 200kg i knebøy til å plukke opp en sokk fra gulvet. Det vil si at når du får kink så har du har vært på vei til å få kink i en stund uten å vite det selv.

Behandling

Behandlingen for korsryggsmerter varierer ut i fra smerteintensitet, hvordan det oppstod og diagnosen som ble stilt. Er det behov for MR? Ofte er det mye spenninger i setet som jobber ekstra hardt når ryggen har det vondt. Etter å ha lindret smerten kan vi fokusere på hva du gjør i hverdagen din som ryggen ikke liker. Har du låsninger? Hjelper det å kun styrke hofter og korsrygg? Dette finner vi ut av sammen.

Hvorfor

Denne øvelsen er til for å styrke setet som hjelper ryggen med å ikke ha for mye svai og “hvile” på leddene, men heller bruke musklene i magen til å holde oss oppe.

Mengde

Denne øvelsen bør gjøres som rehabilitering og forebygging av korsryggsmerter. Hvis du ikke trener til vanlig og har problemer med korsryggen, bør dette være en øvelse du gjør en gang i uken.

/ naprapat Tore