Flere av mine pasienter beskriver generelle smerter i skulderen får denne øvelsen. Smerten kan kjennes inne i skulderen eller en smerte som stråler ned i armen. Jeg har hatt pasienter som får denne smerten av å “ta ut melken fra kjøleskapet”, “ta push ups” eller “ta på en hårstrikk”.

Debut

Pasienter med denne type problem kan variere veldig. Enten det kom smygende og har blitt verre og verre eller om det kom med trauma mot skulderen i form av fall eller takling.

Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har i kroppen og er derfor den som trenger mest hjelp fra omliggende muskler til å støtte den.

Behandling

Behandling for skulder vil variere veldig fra smertetilstand, bevegelighet eller diagnose, men ofte ser jeg smerter som starter inne i skulderen og stråler ned i albuen. Det kan være grunnet leddkapselen (en ballong rundt leddet fylt med leddvæske), en irritert slimpose eller en stiv muskel som gir strålesmerter ned i armen. Da kan jeg løsne opp spent muskulatur og gi videre øvelser du kan gjøre hjemme som passer for din tilstand.

Hvorfor

Uansett problemer man har i skulderleddet bør man ha stabilitet i skulderbladet (visste du at nesten halvparten av bevegelsen du gjør i skulderen er med skulderbladet?). Så ved å ha et stødig skulderblad vil skulderen komme et skritt nærmere plagefri. Dette er en kjempefin øvelse å gjøre for å forebygge skuldrene og den er lett å gjøre hjemme eller på kontoret! 🙂

Slik gjør du Push+

Mengde

Dette er en teknikkøvelse og bør ikke være tung. Kan gjøres i 1 min hver dag til du ikke har en “hakkete” bevegelse når du løfter armene til siden.