Mål for 2017?

Hei, og riktig godt nytt år! Jeg håper du har hatt en fantastisk julefeiring og fått slappet av masse og gjort hyggelige ting. Nå er 2017 her, og du er sikkert klar for å ta av sånn som jeg er. 2017 skal bli et fantastisk år! Men for at du skal komme dit du vil, for at du skal få den hverdagen du vil, trenger du å sette deg mål som du har til lyst å jobbe etter.

Mange av de som kommer hit til klinikken har en stressende hverdag. De har høye skuldre, og smerter i rygg, nakke, bekken og så videre. De har sannsynligvis ikke den hverdagen de ønsker. Jeg tror at man kan få en litt bedre hverdag ved å justere på enkle ting.

Sett målene riktig når du trenger dem!

For at du skal få den hverdagen du ønsker, må du kanskje også sette deg mål for hvordan du skal føle deg, i stedet for å sette mål for hva du skal oppnå eller gjøre. Det er for eksempel mange som skal trene nå i januar. De starter opp med treningen, for nå skal de komme i form, og de setter seg opp på mange timer på treningssentre. Men er det det du egentlig vil? Er det det du egentlig har mest lyst til? Eller kanskje du skulle ha gjort noe annet. For det er jo en grunn til at det er så mange på treningssentrene i januar og i begynnelsen av februar, og så dabber det mer og mer av.

Hva ønsker du?

Jeg tror det handler om at man ikke setter seg de målene man selv ønsker. Man setter kanskje andres mål og andres drømmer foran sine egne. Men det er kanskje viktigere for deg at du føler deg vel? At du føler deg opplagt? At du føler deg pigg og klarer å gjøre det du vil, i din hverdag, sammen med barna dine, på jobben, og at du har en rygg som fungerer og en nakke som ikke alltid er oppetter øra?

Det handler både om trening, som mange setter mål for nå i januar, men også om livssituasjonen ellers. Jeg har valgt å vri litt på det: I stedet for å sette seg mål for hva man ønsker å oppnå, bør man kanskje sette seg mål for hvordan man ønsker å føle seg? Og det kan man gjøre både når det gjelder jobb, familie og trening. Hvordan har du lyst til å føle deg når du kommer hjem fra jobben? Har du lyst til å føle: – Åh … Jeg er tom for energi … Jeg har mest lyst til å krype ned i sofaen under et pledd og sovne med en gang … Eller har du lyst til å føle: – Dette har vært en kjempebra dag på jobben! Det har vært morsomt, jeg har lært masse, jeg har fått lære bort til andre!

Hvordan vil du føle deg?

Hvordan man  ønsker å føler seg har mye å si for hvordan man skal sette målene sine. Og det samme gjelder for treningen: Hvis du har lyst til å løpe en maraton, må du legge opp løpingen etter å nå en maraton. Men er maraton et litt kult, hipt og trendy mål å sette seg? Eller er det det du egentlig vil? For hvis du vil, så får du det til. Men er du litt i tvil og setter det fordi andre har satt det for deg, kommer du aldri til å nå det.

Jeg har mye mer tro på en sunn og sterk kropp som fungerer i hverdagen, og jeg tror at ved å sette deg mål på en ny måte, ved heller å tenke på hvordan du skal føle deg, vil du også få et mye bedre 2017 enn hvis du setter deg målene andre har satt for deg. Så prøv å tenke deg om: Når du går på treningssenter, eller når du trener eller beveger deg, hvordan vil du føle deg? Hva vil du få ut av det? Det samme gjelder jobben: Hvordan vil du føle deg når du er på jobben og etter jobben? Og hvordan vil du føle deg når du er sammen med familien? Vil du føle at du egentlig aldri strekker til? Vil du føle at energien din er helt tom? Eller vil du føle at du har masse energi, ro og tid til å være sammen med dem?

Hva ble målene dine?

Jeg gleder meg til å høre hva dine mål ble for 2017, og jeg håper at dette innlegget er med på å snu din tankegang. Sett dine mål, dine ønsker og dine behov først i 2017, så er jeg sikker på at også alle rundt deg får et fantastisk år.

Riktig godt nytt år – jeg gleder meg til å følge deg i 2017!

Marianne

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!