Se eller les. Du bestemmer for nå har City-klinikken også på youtube 🙂

Mobilen hvor mange ganger i løpet av en dag bruker du mobilen? Hvor mange ganger sjekker du mailen, facebook, sender meldinger, går inn på kalendere, leser nettavisen eller rett og slett bare surfer?

Smarttelefonen har kommet for å bli. Den er vår faste følgesvenn. Smarttelefonen er vår bestevenn og vår fiende.

Har du tenkt over hvordan du sitter når du bruker telefonen din? Hvordan har nakken din det egentlig? Kan telefonen være årsaken til hvorfor du har smerter i nakken og vondt i hodet? Ja, faktisk kan den være årsaken til at du har vondt i ryggen.

Jeg tar t-banen til jobben, og hver dag sitter jeg å grøsser over alle de som henslengt over mobilen. Slapp av – jeg er ikke noe bedre jeg heller. Jeg benytter også denne tiden til å få svart på en mail, oppdatert meg på nyheter osv. Det er ikke det at du sitter med telefonen som er så ille.

Det er det at du sitter med den i fanget. Du sitter og henger i nakken.

Tør du ta testen?

Gjør ikke du det? Da utfordrer jeg deg. Få noen til å ta et bilde av deg når du sitter på mobilen. Et bilde du ikke vet at blir tatt. Del gjerne fasiten med meg.

Telefonen er ganske lett. Hodet er ganske tungt.

Har du tenkt over hvor lite mobiler nå til dags veier? Viste du at hodets vekt er ca 4,5-5,5 kg. Viste du at når du sitter med mobilen i fanget så får nakken din en belastning som om du hadde en bowlingball plassert på nakken?

Det fins en enkel løsning for hvordan du kan unngå denne belastningen på nakken. Du kan løfte mobilen 🙂 Sett gjerne armen i siden, men det viktigste er at du løft mobilen opp i øyehøyde. Det ikke noe mer hokus pokus. Løfter du mobilen får du mindre belastninger i rygg og nakke og derav mindre smerter 🙂
Og du – om du blir trøtt i armen så er det på tide å legge fra seg bestevennen 🙂

Psst En ting til for deg som surfer på t-banen- gjør du dette ser nabomannen mindre hva du holder på med 🙂

Del gjerne med meg hvordan du kan være snillere med nakken din.

Jeg gleder meg til å høre.
Marianne, Naprapat