Pasienter som forklarer plager som “stiv i nakke” og spenningshodepine er dette en kan kanon øvelse! Spenningshodepine kan oppleves som “ha på seg en tung hjelm i hele dag” eller ha “et stramt pannebånd”.

Har du også kjent på de symtomene?

Debut

Du kan ha erfart problemer med stiv nakke og hodepine? Kanskje du har en statisk arbeidsstilling eller har rett og slett stress som gjør at du konstant har skuldrene på ørene? Det er vanlige årsaker som fremprovoserer stiv nakke og spenningshodepine.

Behandling

Pasienter som kommer til meg som naprapat med dette problemet pleier jeg å behandle enten med nåler eller ved å trykke på muskelknutene som danner seg av for mye statisk arbeid. Du har sikkert også kjent på et ekstra behov for å bli massert og trykket litt på nakke og skuldermusklene, eller hva?

Hvorfor

Den muskelen du kjenner deg veldig sliten i er den som arbeider i denne øvelsen. Målet er å øke blodsirkulasjonen, få bort melkesyre og andre slaggstoffer, og erstatte det med nytt blod fylt med rikt oksygen.

En kanon øvelse for skuldrene dine.
La meg vise deg hvordan du trener skulderen din til å holde ut det statiske arbeidet vi holder på med.

Mengde

Denne øvelsen kan gjøres i 1 min når du føler deg sliten i skuldre eller nakke. Og den er veldig fin å gjøre på jobb for å ta en pause fra stillesittingen!

Hilsen Tore