Vedlikehold er viktig.

Bilen din får jevnlig service. Du vasker huset og går til frisøren jevnlig, men hvordan er det med kroppen din? Du vet, den du bruker hver eneste dag. Hele dagen? Er det ok at kroppen kollapser før du gjør noe med den?

Regelmessig vedlikehold kan bedre livskvaliteten, forebygge kroniske smerter og gi deg et bedre liv.

Mange av oss lever et stressende og stillesittende liv. Samtlige av oss sliter til tider med en eller flere muskelspenninger, hver eneste dag. De aller fleste venter alt for lenge før de gjør noe med disse spenningene.

Stiv nakke, vond rygg og hodepine er kroppens måte å prøve å si i fra til deg at alt ikke er tipp topp. Tar du ikke signalene på alvor er det kanskje du som en dag ender opp som en av de ca. 40% som er sykemeldt på grunn av muskel og skjelettplager. Ved hjelp av forebyggende behandling kan du holde kroppen i sjakk slik at det ikke trenger å gå så langt.

Hvem skal forebygge muskelsmerter på din kropp?

Hvilken form for behandling du ønsker å ta, når du skal forebygge muskel smerter på din kropp, velger du selv. Det kan være en kiropraktor, akupunktur, massasje, fysioterapaut, naprapat eller en annen behandler. Jeg velger en naprapatbehandling hos en naprapat når jeg skal forebygge. Kanskje er ikke det så rart ettersom jeg er naprapat selv, men det er også fordi det gir best effekt for meg.

Ved naprapatbehandling får jeg økt blodsirkulasjonen i musklene mine. Slaggstoffer blir transportert bort og stresshormonene mine minsker.  Jeg får også trykket bort triggerpunkter /spenningspunktene som kan stråler til hode, rygg og nakke. Jeg liker at få en dyp behandling og det synes jeg naprapaten gir. Noen ganger har jeg heller ikke full bevegelighet i rygg og nakken. Disse låsninger blir knekt eller (manipulert) eller mobilisert opp. Musklene blir mer avslappet, ryggen og nakken beveger seg fint og kroppen min blir som ny.

Klar for nye oppgaver og nye utfordringer?

Hvor ofte trenger du forebyggende behandling?

Hvor ofte du skal ta forebyggende behandling kommer helt an på deg. Kanskje fungerer en gang i måneden fint? Noen må ha det oftere og noen sjeldnere.  Det er spesielt mange som kommer på naprapatbehandling til oss på City-klinikken rett etter helgen og ferien. Det er ikke fordi de har mer vondt etter ferien, men fordi kroppen «sier i fra» om kroppens tilstand når du endelig tar det litt roligere. Det kan derfor være smart å forebygge før en ferie slik at du slipper å ha vondt når du endelig har fri. Hvor ofte du bør ta en vedlikeholdstime kommer helt an på hvor mye fysisk og psykisk stress du har og hvor mye du trener. Visste du at fysisk aktivitet minsker muskelspenninger, vondt i rygg og nakke?

På samme måte som bilen din, trenger kroppen både pleie / behandling og trening for å fungere optimalt!

Ta godt vare på deg selv. Du har bare en kropp!

Bare en ting til- viste du at du nå kan vinnene en naprapatbehandling hver måned?
City-klinikken blir nemlig 10 år i år, og i den anledning trekker vi ut en heldig vinner hver måned. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på konkurransen her!

Marianne