Er du en av de som synes det er vanskelig å få gjennomført planen dine? Treningsøktene blir kun tanker og middagene blir aldri helt slik du skulle ønske? Jeg kjenner meg igjen i dette og vil dele noen av mine tips til å gjøre tankene om til faktiske handlinger.

Et av de viktigste og enkleste verktøyene er planlegging.

Velg deg en dag i uken, gjerne søndag, og lag en plan for den kommende uken. Sett deg ned med samboer/familie eller alene og se hvordan uken ser ut. Finn ut hvor du kan legge inn en treningsøkt, vennetid eller andre ting du ønsker å få gjort. Med litt planlegging er det så mye lettere å få gjort ting. Etter en dag på jobb er det supert å slippe å tenke på hva du skal ha til middag og om du skal trene. Er planen klar er det veldig mye lettere å gjennomføre. Vi er late av natur og tar gjerne den enkleste veien.

Effektivisering, god utnyttelse av tiden du har til disposisjon.

Bruk veien til/fra jobb, tiden når barna er på aktiviteter, lunsjpauser osv. De dagene jeg har mindre tid til det jeg ønsker å gjøre går/sykler/løper jeg til/fra jobb og ringer ei venninne eller familien på vei hjem eller trener i lunsjen.  På den måten får du gjort to fluer i en smekk. Om du bor for langt unna til å komme deg helt hjem, kan du gå på kollektivtransporten senere enn du ellers gjør eller gå av før.

Ikke gå ut for hardt, gjør små endringer i starten.

Ikke fyll all «fritiden» du har med nye gjøremål. Start med å gå til jobb en-to dager i uken og lag en måltidsplan for hele uken. Handler du en gang i uken har du fort 30 minutter ekstra til rådighet hver dag! Starter du i det små vil du fortere oppnå målene dine. Måloppnåelse gir motivasjon og godfølelsen som gjør det lettere å ta riktige valg videre.

Har du noen spørsmål, send meg gjerne en mail på tonje@city-klinikken.no.

Ha en fin dag,

Osteopat Tonje