Det å trene mage er ikke bare bare! Men vi vet jo alle at vi burde trene mage. For ja, det å trene mage, og det å trene core, det er jo sunt. Men hvilke mageøvelser bør du gjøre? 

 

Mer vondt?

Det å få mer vondt i ryggen, det å få mer vondt i hoftene og det å få krampe i hoftene og kink i ryggen når vi trener mage, er kjempe vanlig! Hvorfor? Hm … Det å få veldig stiv nakke, og til og med vondt i hodet etter å ha trent magen, er også veldig vanlig. Hva er det du gjør?

 

Ingen standard

Det å trene magen er noe som vi ikke kan lage en standard på. Det å gjøre de riktige øvelsene for deg, er det som er det viktigste av alt. For ja, det å trene core, det å trene mage, er viktig for å avlaste ryggen, for ikke å bli så trøtt og sliten i ryggen og for å kunne sitte oppreist. Det er viktig for å ikke få kink, det er viktig for god holdning, det er viktig for å ikke få den kulen mellom brystryggen og nakken, det er viktig for å ikke få veldig vondt i hodet – og det er faktisk også viktig for kondis.

 

Men hva skal vi trene, da? Jeg hadde en mamma her inne som hadde tatt to hundre situps hver eneste dag. Resultatet ble at hun fikk kramper øverst imagen, vondt i hofta og vondt i ryggen, og magen hennes stod mer ut enn den gikk inn. Var det de resultatene hun ønsket? Nei … Og vet du hvorfor?

 

Fem tabber

Det er faktisk så enkelt som at hun tok noen mageøvelser som ikke passet til henne. Hun gikk på fem tabber som jeg ser at veldig mange mammaer går på. Og pappaer, for så vidt. Fem tabber som gjorde at hun ikke fikk effekten hun ønsket på magen sin.

 

Jeg vil at du skal lese om de tabbene, og ta dem med deg når du skal velge dine mageøvelser. For ja, vi har en tendens til å trene mageøvelser som er litt sånn: Dette må du gjøre, dette må du gjøre og dette må du gjøre! Og så glemmer vi å se etter hvordan det egentlig var inne i oss, og hvordan kroppen vår egentlig fungerer.

 

Det er smart å trene magen. Ja, det er viktig å trene magen – for ryggen, for kinker, for prolapser, for vondt i hofta, for kneppelyder i hofta. Så hva skal du gjøre?

 

Sjekk ut hva som passer for deg

Du skal begynne med å sjekke ut disse fem grunnene til at vi trener feil – for de vil hjelpe deg til å forklare hva du trenger. For du er unik! Hva kameraten din eller venninna di trener, har ingenting å si. For det er ikke sikkert at det passer deg. Det er ikke sikkert at det er de øvelsene du trenger for å være sterk nok i ditt liv. Det er heller ikke sikkert at det er de øvelsene du har godt av.

Klikk deg inn, og så laster du ned, så du kan se de fem grunnene til hvorfor de mageøvelsene ikke funker – og jeg er helt sikker på at du kommer til å få et ganske stort AHA!

Marianne

 

 

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!