Symptomer

Hvis du har vondt i korsryggen eller føler deg “urolig i ryggen av å sitte for lenge”. Da er dagens øvelse for deg..

Debut

Dette er også noe som jeg gir til de som sitter mye. Enten det er jobb, på fritiden eller en blanding av begge. Når du sitter er hoftebøyere i en “kort” posisjon, dette blir kroppen vant til og vil derfor ha lyst til å beholde muskelen i en “kort” posisjon.

Behandling

Jeg starter med å uteslutte problemer sentralt i ryggen (som prolaps og nerveinnklemminger ) før jeg går ser etter om du har låsninger som må løsnes. Jeg ser også etter spenninger i muskulatur og løsner på dem. Som oftest har stramme hoftebøyere noe med korsryggssmerter å gjøre (Visste du at en av de sterkeste hoftebøyerne fester i ryggraden, når den er stram drar den ryggraden fremover og skaper en større svai i ryggen?).Da pleier jeg å tøye ut setet og hoftebøyere og til slutt bruke litt tid på å gi deg hjemmeøvelser som passer ryggen din og hverdagen din. Og jeg kan love deg at tøye hoftebøyer kommer til å være en av dem!

Derfor bør du tøye selv

Den sterkeste hoftebøyeren starter på innsiden av ryggvirvlene og strekker seg til lårbenet. Så når du sitter er den i en “kort” posisjon. Når du står opp vil den holde seg i den posisjonen den pleier å være i, nemlig “kort” posisjon. Den vil dra i ryggvirvlene og gi deg en svai i ryggen.

Slik tøyer du hofteleddsbøyeren / iliopsoas

Mengde

Dette er noe jeg vil anbefale folk gjøre i 20 sek en gang i uken. Gjerne etter en treningsøkt!

Tore, Din naprapat