Sliter du med nakkesmerter og hodepine?

Nakkesmerter og hodepine er vanlige plager og det noe vi naprapater behandler ukentlig. Det finnes ulike typer hodepine og ulike årsaker til disse. Som naprapater er det spenningshodepine  vi behandler.

Ulike former for hodepine.

Spenningshodepine føles trykkende/pressende og med et stramt bånd rundt hodet og over pannen. Noen kan ha lyd- eller lysskyhet, og man kan også føle seg svimmel ved slik type hodepine. Migrene kan skille seg litt fra spenningshodepine ved at det arter seg mer dunkende og pulserende. Det er også mer vanlig med lyd- og lysskyhet enn ved spenningshodepine, og kvalme og oppkast kan forekomme. Både migrene og spenningshodepine kan sitte bare på den ene siden eller begge sider av hodet. Mange føler at migrenen kommer hyppigere når de har stiv nakke og spenningshodepine.
Det kan være lurt å oppsøke lege for undersøkelse dersom man tror man har migrene.

Hvorfor får du spenningshodepine?

Disse typer hodepine årsakes ofte av spenninger i nakke-, hals- og kjevemuskulatur og at det ikke er optimal bevegelighet særlig i nakken men også i brystryggen. Spenningene kan blant annet være relatert til stress (både fysisk og psykisk), hvile etter stress, ensformig og/eller dårlig arbeidsstilling, søvnmangel, synet eller biting eller gnissing av tenner. Migrene kan også være påvirket av det hormonelle.

Hvordan behandler naprapaten stiv nakke og hodepine?

Når du kommer til en naprapat for dine nakkesmerter og eller hodepine vil vi først ha en grundig samtale om sykdomshistorien din. Deretter undersøker naprapaten grundig og tar avgjørelse på om naprapatbehandling er rett for deg. Etter en slik vurdering vil naprapaten begynne behandlingen eller sende deg til videre undersøkelse. Under behandlingen vil naprapaten hjelpe deg med å løse opp spenninger i muskulaturen ved hjelp av massasje, triggerpunktsbehandling og noen ganger tøying. Ved behov for å jobbe med bevegeligheten i ledd i nakke og brystrygg brukes teknikker som mobilisering og manipulasjon. Råd om avspenningsøvelser og eventuelt andre øvelser som pasienten gjør hjemme hører også ofte med.
Dersom du opplever en nyoppkommen, annerledes og veldig sterk hodepine bør du oppsøke lege.

Registrer deg i skjemaet under, så sender vi deg noen gode tips for hvordan du kan få mindre hodepine.

Ingrid

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!