Dette forekommer som oftest personer som bruker mye hender og har arbeid eller hobbyer som innebærer “småpirk”. Dette kan være mekanikere, snekkere, rørleggere, designere og gamers. Det er en smerte sitter på yttersiden av albuen og som provoseres av å vri hånden og løfte mindre saker. Som f eks bruke skrutrekker, eller løfte opp kaffekoppen. Pasienter som har kommet til meg har forklart smerten som “konstant murring” med “sterke plutselige hugg” når de løfter opp kaffekoppen eller bruker datamus.

Det kan debutere ved å en brå endring i bruk av armen. Enten det plutselig er mye å gjøre på jobb eller du har begynt å strikke. 

Behandling

Denne type behandling skal ikke være behagelig. Du vil ha en form av betennelse i muskler og sener som ikke gror “bra” nok og pga arbeidet ditt eller hobbyen din, ikke får hvile. Det jeg må gjøre er å “ødelegge” litt mer for kroppen. Jeg masserer for å sørge for at fersk blod med mye oksygen kommer til skadeområdet sammen med proteiner og byggesteiner for å hjelpe med helbredelsesprossessen. Jeg tar også i bruk nåler for å komme dypt nok inn i muskulaturen. 

Hvorfor

Jeg anbefaler på det sterkeste at de som jobber med hendene og føler de har “småpirk” i store deler av arbeidsdagen bør gjøre denne øvelsen. Tennisalbue er en skade som tar lang tid å helbrede. Det er ikke unormalt å ha det i OVER ET ÅR. 

Mengde

Har du bare plager og ikke smerte vil jeg anbefale å gjøre denne øvelsen annen hver dag i 1 min. 

Vil du ha det som prehab (ingen plager, men vil forebygge) kan du gjøre det en gang i uken.

Har du smerter i armen som påvirker hverdag eller arbeid kan denne øvelsen være for hard og gjøre vondt verre. Ta heller kontakt for å finne noe annet som passer deg.

Tore