Har du vondt i hodet, skuldre eller som er stive i brystryggen? Kjent?

Jeg pleier å gi Wall Angels øvelsen til pasienter som kommer til meg med “stivt mellom skulderbladene” og “murring i skuldrene”.

Vil du  også lære den?!

Hvorfor kommer disse plagene?

De som behøver denne øvelsen er de som sitter mye på kontor og jobber med PC. Det vil gjelde de aller fleste spesielt under hjemmekontortiden. Når man sitter og jobber på PC blir man veldig stiv i brystryggen, enten det er fordi du sitter som en potetsekk eller fordi du er spenner hele ryggen for å holde deg “rett og fin”. Kroppen er veldig glad i variasjon! Så bytt litt på mellom potetsekk og pinne stiv!

Denne behandling trenger du kanskje

Enten det gjelder hode, skuldre eller rygg pleier jeg som naprapat å løsne opp i brystryggen ved behov før jeg tar fokuserer mer på området pasienten søker for. Videre naprapatbehandling innebærer triggerpunktbehandling, massasje, dry needling for å løsne opp på spenninger eller andre knekk om det er behov for det. Her er det ikke noe kosemassasje, jeg tar ordentlig i for at du skal slippe denne stivheten fremover!

Hvorfor ta wall angels?

Denne øvelsen skal gjøre ryggraden mellom skulderbladene mer bevegelig for deg. Enten det gjelder ved å rotere eller ved å lene seg bakover. Som igjen påvirker skuldre (har du lagt merke til at du lener deg bakover med brystryggen når du løfter armene over hodet?) og videre oppover ryggraden til nakke.

Mengde

Dette er noe som du kan gjøre en gang om dagen i en uke, og etter hvert gjøre det en gang i uken eller når du kjenner deg stiv/vond igjen.

Snurr film, så skal jeg lære deg hvordan du gjør denne øvelsen hjemme.

Tore