Nytt år, nye muligheter?

Treningssentrene har fått tilbake støttemedlemmene og handlekurvene er fylt med sunne matvarer. Januar er måneden hvor mange skal starte « et nytt og bedre liv». Kjenner du deg igjen? Jeg har noen tips til deg som kan være lurt å ta hensyn til dersom du føler deg truffet.

Hvordan angripe dette best

Mediene florerer av gode og mindre gode tips til hvordan starte året best mulig og hvordan gjøre 2020 til ditt år. Hvordan gå ned i vekt, komme i gang med treningen, bli mer strukturert osv. Listen er lang. Jeg tror de fleste av oss har kjent på følelsen av å gjøre noen grep når januar starter. Desember er for mange en hektisk måned med mye hygge, god mat og mindre trening. Så starten på et nytt år er ofte sparket i baken vi trenger for å prøve å gjøre endringer som vi vet gjør godt for oss. Så hvordan angripe dette best mulig?

Det første du må tenke på er hvorfor du skal skape en endring.
Hva er motivasjonen bak handlingen?
For at endringene skal vare, er det en forutsetning at du har en indre drive. Du må motivers av noe som er viktig for deg, ikke hva som er viktig/riktig for de rundt deg.

Videre er det smart å starte i det små og med endringer som ikke oppleves som en byrde eller oppofrelse.
Et av mine tips er å implementere noe i hverdagen fremfor å fjerne noe. Er målet å endre kostholdet kan et fokus være å spise mer frukt og grønt fremfor å kutte ut visse matvarer. Alternativt bytte til en mer gunstig utgave av et produkt. For eksempel et grovere brød eller magrere kjøttpålegg.

Hva passer for deg?

Er målet å øke aktivitetsnivået, start med en dag i uken. Eller start med å gå av trikken et stopp før det du pleier. Går du for hardt ut er det mindre sannsynlig at du klarer å opprettholde endringene. Gjør heller litt mindre enn det du tror du klarer enn for mye. Det er de varige endringene som har mest effekt på helsen vår!

Så tilpass endringen etter det som passer for deg og din hverdag, ikke andres.

Ønsker deg med det en god start på 2020 <3

Osteopat Tonje