Sitter du godt på kontorstolen?! Er du en av de som har stålkontroll på alle justeringene, og vet at du sitter riktig? Eller er du motsatt; du kjenner du sitter vondt, men vet ikke helt hvordan den skal reguleres? Trenger du noen tips?

Start med å gjøre deg kjent med stolen og test ut hvordan den kan brukes. Kontorstolen er somen splitter ny Iphone- setter du av litt tid kan du finne uante finesser!

Start med stolhøyden

Begynn alltid med å stille inn stolhøyden. Start med å regulere stolen helt ned slik at du sitter med fotsålen i gulvet. Deretter justerer du stolen opp, helt til hoften befinner seg litt høyere enn knærne. Hvis sittedelen på stolen kan reguleres, kan denne med fordel vinkles litt nedover slik at posisjonen hofte over kne opprettholdes. For høy stol gir økt trykk mot lårene og stryper blodsirkulasjonen, noe som kan gi ubehag og mauring i bena.

Sitter du riktig på kontorstolen? Du skal altså ikke sitte med 90 grader i hoften, slik mange av oss har lært på skolen, men sitte med en lett «tilt» nedover og «åpne opp» i bekkenet.

Dybden på stolen

Har du mulighet til å regulere dybden på stolen? Sjekk at du har noen cm imellom setekanten og baksiden av knærne dine.

Støtte i korsryggen

Rett deg opp slik at du sitter på lår og sitteknutene i rumpa. Du vil kjenne at du behøver å bruke magemusklene litt mer for å holde denne stillingen. Hvis stolryggen din er utformet for å gi korsryggstøtte, skal den delen av stolryggen som buer mest ut justeres slik at denne møter korsryggen og gir avlastning til posisjonen din.

Tenk på at du skal kunne sitte en stund! Mange inntar ofte en litt for aktiv stilling, og ender opp med å anstrenge seg for mye. Let litt i ytterpunktene av stillinger og finn din «mellom posisjon».
Først når stolen er finjustert kan du starte med pulten!

Bordhøyden

Stopp opp og tenk på noe hyggelig! Faller skuldrene ned noen cm?

Husk på at skuldrene ikke skal være oppunder ørene, men henge avslappet ned. Når håndbaken hviler mot bordet (eller håndledd støtten) skal underarmen ha en vinkel som gjøre at albuen befinner seg litt høyere enn hendene dine.
Innta korrekt sitteposisjon på stolen og slapp av i skuldrene-nå kan du justere opp bordet!

Nå håper jeg kontorstolen (i hvert fall nesten) har blitt like bra som go´stolen!
Anette:)
Ps Har du en tendens til å «stikke haka frem» på jobb? Ta en titt på mitt forrige innlegg om tema holdning!