Mange av mine kunder går med dressjakke på jobben. Du er sikkert en av dem?

Visste du at dressjakken din kan gi deg vondt i nakken, dårlig bevegelse i armene og smerter i armene? At dressjakken kan gi deg hodepine, stive skuldre og musearm? Dressjakke er det mange som går med til daglig. Spesielt for dere som jobber på kontor, holder presentasjoner eller er ute på møter. Dressjakke er et plagg som mange kvinner og menn bruker.

Kast jakken

Kan gi skuldre plager.

Spesielt kvinner er veldig flinke til å ha litt for små og litt trange dressjakker. Med trange dressjakker mener jeg jakker som strekker over ryggen når dere tar armene framover. Et vanlig problem er et du ikke får armene helt fram fordi da «henger du deg opp» i jakka. Når du i tillegg får den fantastisk fine holdningen når du sitter, hindrer jakken deg i å bevege armene utover f.eks når du skal strekke deg etter et ark eller bevege en pc-mus.
En for trang jakke gjør at kroppen din ikke får beveget seg slik den vil og trenger. Dressjakken stopper deg i bevegelser og hindrer deg i å strekke arm fram og til siden osv

Om du skal ha på deg dressjakke når du sitter og jobber, må du passe på at jakken er stor nok over ryggen til at du kan bevege deg fritt uten at jakken «trekker» over skuldrene.

Nakken og dressjakken er uvenner.

Når du sitter i dressjakke vil også kragen på jakken bli en pest og en plage. For jakkekragen virker som et bånd over overgangen nakke/bryst/rygg (et vanlig sted å ha plager). Dette båndet «låser» opp leddene og musklene dine slik at de må jobbe enda mer for å få til bevegelsen du ønsker. Dette igjen gir fort stive og vonde skuldermuskler.
Men det er ikke alt. Kanten på jakken din vil også virke som et tyngende bånd som drar nakken din framover. Holdningen din blir dårligere og du stikker ut haka og synker sammen i brystryggen (se video blogg). Når haken din stikker ut kommer fort hodepinen, svimmelheten og den stive nakken.

Løsningen på problemet er enkel.

Kast dressjakken når du kan. Må du gå med jakke i lange periode må du passe på at den er romslig nok over ryggen og at den er myk nok til at du kan bevege armene, ryggen og nakken

Gjør du det får du:

  • mindre musearm
  • mindre vondt i håndleddet
  • mindre vondt i skulderen
  • mindre vondt mellom skulderbladene
  • mindre vondt i korsryggen
  • mindre vondt i nakken
  • mindre vondt i hodet

Det var en enkel måte å unngå smerter på – ikke sant?
Ønsker du flere tips? Lik vår facebook side eller titt jevnlig innom bloggen vår.

Ha en fortsatt god dag!

Marianne