Daglig aktivitet gir mindre muskel smerter

Har du tenkt over hvor mye aktivitet i hverdagen kan ha å si for deg og din kropp? Visste du at nesten 50% av alt sykefravær her i landet skyldes muskel- og skjelettplager? Jeg tror at du ved hjelp av enkle grep kan få en bedre hverdag. Med enkle grep kan du få mindre vondt i ryggen, mindre vondt i nakken, mindre hodepine, rett og slett bedre helse.

Unnskyldningene

Men du er kanskje ikke den som liker å gå på treningssenter, som liker å trene styrke eller som har lyst til å ta en joggetur. Det trenger du heller ikke. Den beste treningen er nemlig den daglige aktiviteten du kan få ved hjelp av trapper, ved å parkere bilen og ved å bruke de beina du har. For har du tenkt over hvor mye du egentlig sitter i løpet av en dag? Du sitter i bilen, du står i heisen, du sitter på t-banen, du sitter på jobben, du sitter i sofaen og du sitter ved spisebordet. Men: Hver gang du skal noe, kan du gå trappene istedenfor å ta heisen, og du kan parkere bilen litt lenger bort enn den nærmeste parkeringsplassen – for du kan faktisk bære de matvarene til bilen istedenfor å bruke handlevogna. Du kan også velge å trykke på knappen på tv-en istedenfor å bruke fjernkontrollen, og du kan velge å stå når du snakker med en kollega istedenfor å sitte.

Slik får du sneket det inn i hverdagen.

Dette er enkle grep som du garantert får tid til i hverdagen, for dette krever ikke ekstra tid. Unnskyldningen om at man ikke har tid til å trene, finnes ikke: For det går faktisk ofte raskere å gå opp trappa enn å vente på heisen. Og hvis du ikke orker å gå opp, så gå i alle fall ned. Ta deg en tur ut i lunsjen. Hvor ofte har du ikke kjent etter en arbeidsdag: «Åh, jeg er litt tung i hodet, jeg har vært så mye inne i dag.» Det kan du gjøre noe med. Du kan nemlig spise lunsjen din i ro og mak, la maten synke, og så gå deg en runde rundt kvartalet før du går inn igjen. Du får frisk luft, du får kanskje hilse på sola, og kroppen og musklene får det mye bedre.

Ønsker du flere gode tips til hva du kan gjøre for å redusere smerter i muskler og ledd?
Følg oss på facebook da vel 🙂

Marianne

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!