Har du følt deg stiv i rygg og nakke? Føler ikke du klarer å vri deg så mye som før?

Det er fordi kroppen tilpasser seg hverdagen din! Hvis du ser lite til sidene vil nakken stivne fordi den ikke ser behovet til å være så bevegelig. 

Vi kan finne andre eksempler i hverdagen vår. Som at de aller fleste er mer bevegelige i den ene skulderen enn den andre. Og tilfeldigvis så er vi som oftest mest bevegelige den siste armen vi bruker for å ta på oss jakken. Eller er det tilfeldig?

Nope! Som nevnt ovenfor så tilpasser kroppen seg dine behov så lenge du gir den en mulighet (ikke for store endringer på en gang). Så hvis du syns det er tungt å snu deg for å se blindsonen når du kjører er det best å faktisk gjøre samme bevegelse oftere. Hvis det derimot gir deg smerter kan det bety at du har overbelastet bevegelsen og må la kroppen få tid til å justere seg til den nye hverdagen din. Vi har alle ulike kropper så det kan gå raskere for noen å tilpasse seg enn andre. 

Men husk at økt bevegelighet er svaret på alt! Se denne linken

Hvis du føler deg stiv og dette ikke hjelper, eller du får smerter når du prøver bevegelighetstrening så kan det hende du trenger litt mer personlig rådføring og derfor er vi naprapater her for å hjelpe deg!

Naprapat Tore