Har du et par ballerinasko du liker å gå i? De er jo så flate og gode, og så lette å ta på seg! Veldig mange kvinner bruker ballerinasko. Det er en stund siden sommeren var her, men det er fortsatt mange som bruker ballerinasko på jobben. Jeg vil derfor dele noen tips med deg:

Har du tenkt over at ballerinaskoene dine er helt flate? At de stort sett aldri har støtte i midten? Fotbuen din skal gå opp, men altfor mange er svake i ankelleddet og i fotbuen, og dermed faller du ned i fotbuen når du går med ballerinasko. Dette fører igjen til at du får ekstra press på stortåleddet (den store knokkelen) – og kanskje du også er en av de som har fått Hallux valgus, eller smerter fra det største leddet i stortåa?

Du bør med andre ord tenke deg litt om før du tar på deg ballerinasko. De er veldig myke og behagelige, men det er kanskje bedre for deg å ha noe som gir støtte til fotbuen og rundt ankelen når du skal gå mye, for eksempel i storbyer, på jobben eller på messer. Et flott alternativ er at du kjøper deg ballerinasko med plass til halvsåle, en såle som er bygd opp for å gi støtte og demping til hælen og avlastning til fotbuen, slik at du tar vare på tærne dine og fotbuen din.

Det kan faktisk også være nedsunket fotbue som har ført til at du har gått opp en skostørrelse. Dette er vanlig særlig for kvinner som går fort opp i vekt, for eksempel ved et svangerskap eller ved normal vektøkning. Bena får ikke den gradvise styrken de trenger til å bære deg, og dermed faller fotbuen ned. Hvis den da heller ikke får noen støtte imot, er det fritt fall ned. Hadde det vært støtte der, hadde du kanskje klart å holde fotbuen din litt oppe.

Tenk på fottøyet ditt, tenk deg om før du bruker ballerinasko, og bruk gjerne en halvsåle, så vil det hjelpe deg mye.

 

Marianne

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!