Balansetrening er veldig fint for deg som har problemer med enten ankel, kne og/eller hofte. Vi har mange store sterke muskler for å holde oss oppreist store deler av dagen, men store tunge muskler er ofte vanskelig å gjøre små bevegelser. Når jeg sier små så mener jeg bittesmå. Når du balanserer sender du signaler fra f eks ankel som forteller som sier “nå må du bruke litt mer muskler på venstre side fordi vi tipper til høyre”. Med balansetrening vil ikke bare ankelen bli flinkere til å “kjenne at den tipper til venstre” men musklene på høyresiden vil også dra hardt nok til å korrigere og ikke dra så mye at ankelen tipper til høyre. 

For eldre er balansetrening kjempeviktig av andre grunner, nemlig fallrisiko. Når du nærmer deg 70 er ikke kroppen som den en gang var. Det er skjørere og til tider ufin mot deg. Da vil også fare for brudd øke betraktelig. Visste du at 7/10 hoftebrudd er kvinner?

Balansetrening vil altså sørge for at du går/står mer stabilt, at du bruker muskler mer aktivt (ubevisst) og ikke minst gi deg bedre balanse så du slipper å snuble og falle. 

Mengde

Balanse er ferskvare. Det vil si at det forsvinner fort hvis man ikke trener det regelmessig. Og det trenger ikke å være lenge. 

Jeg trener balanse daglig når jeg pusser tennene på kvelden. 

Så en 2 minutters økt rekker også du i din hverdag!

Tore