Mitt navn er Anita, og det er med glede jeg kan si at jeg jobber som osteopat her på City-klinikken og Mammaklinikken.
Jeg har over mange år vært fascinert over kroppen, det unike samspillet mellom alle dens systemer, og hvordan livet vi lever kan sette sine spor.

Mitt første møte med osteopati var selv som pasient. Jeg fikk da kjenne på effekten behandlingen hadde på egen kropp, og forstod raskt også hvor god kunnskap osteopaten hadde om hvordan kroppen fungerte. Tanken som umiddelbart slo meg, var at dette måtte flere få kjenne på og kunnskap til. Fire år senere var jeg ferdig utdannet osteopat D.O. ved Høyskolen Kristiania, og mer enn klar for å hjelpe pasienter med ulike typer plager.

I min hverdag som osteopat møter jeg ulike pasienter med smerter og plager fra muskel- og skjelettsystemet. Nakke-, kjeve-, rygg- og bekkenplager er noe av det jeg ser i klinikken, samtidig som fordøyelsesplager og pust også er noe jeg jobber med. Etter å selv ha vært gravid og fått barn, økte interessen for kvinnehelse, samtidig som jeg har fordypet meg i kroniske smerter og plager relatert til stress.
I møte med meg begynner vi med en samtale hvor vi kartlegger din sykehistorie, etterfulgt av en grundig undersøkelse av kroppen. Deretter blir behandlingen nøye tilpasset deg og dine plager, og sammen jobber vi for å nå dine mål.

Som osteopat er jeg opptatt av å gjøre en helhetlig vurdering av deg som pasient, det vil si at jeg ønsker å finne sammenhengen mellom plagene dine, kroppen din og hverdagen din. Kroppen påvirkes av det vi foretar oss i hverdagen. En stressende periode på jobb, eller i livet generelt, kan føre til ulike plager. Kroppen har da en unik evne til å ordne opp selv, men noen ganger kan den trenge et lite dytt i riktig retning. Og det er her jeg, gjennom manuell behandling og råd vedrørende hva du selv kan gjøre, ønsker å hjelpe deg på vei mot smertelette og en velfungerende kropp.

I tillegg til den manuelle behandlingen, benytter jeg meg ofte av pust og avspenning som et verktøy i behandlingsforløpet. Pusten påvirker kroppen på ulike måter. Puster man hovedsakelig høyt oppe i brystet, kan muskulaturen i området bli overarbeidet, og dette kan føre til stive muskler og ubehag. I tillegg kan pusten bidra til å roe ned kroppen via kroppens nervesystem, noe jeg jobber med gjennom behandling. Og for at du selv skal kunne legge inn små pauser i en kanskje litt hektisk hverdag, er pusteteknikker også et godt verktøy i tillegg til behandlingen jeg gir. Alt etter hva du ønsker.

Etter å ha oppdaget yoga, dens filosofi og helsebringende effekt, ønsket jeg også å kunne tilby dette som en del av behandlingen. Jeg praktiserer selv yoga på fritiden, og som sertifisert MediYoga-instruktør tilbyr jeg også en-til-en yoga på klinikk. Enten om du ønsker å praktisere sammen, eller om du vil ha øvelser tilpasset deg, slik at du selv kan ta yoga inn i din hverdag.

Så ikke nøl med å ta kontakt, jeg er her for deg!

Anita

9 ting legen din garantert ikke fortalte deg om mammakroppen!

You have Successfully Subscribed!